キムラ マリコ
Kimura Mariko
木村 万里子
所属
家政学部 管理栄養士養成課程
職種
教授
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■ メールアドレス
1.
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■ 現在の専門分野
家政学、生活科学 (キーワード:機能性食品、生理活性成分、雑豆、海藻、糖鎖、オリゴ糖、未利用資源、低利用資源)
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■ 著書・論文歴
1.
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著書
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グルテンフリーベーカリー食品、グルテンフリーベストの実施、調整、ラベル New Food Industry 60(6),75-79頁 (共著) 2018/06
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2.
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著書
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グルテンフリーベーカリー食品、グルテンフリーパスタとスナック New Food Industry 60(5),84-87頁 (共著) 2018/05
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3.
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著書
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グルテンフリーベーカリー食品、その仕込と加工(3) New Food Industry 60(4),65-68頁 (共著) 2018/04
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4.
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著書
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グルテンフリーベーカリー食品、その仕込と加工(2) New Food Industry 60(3),72-76頁 (共著) 2018/03
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5.
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著書
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スギ・ヒノキ花粉アレルゲンに結合したN-グリカンの構造特性と免疫活性解析に向けた新技術 アレルギーの臨床 38(3),55-59頁 (共著) 2018/03
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6.
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著書
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雑豆微粉末を利用した高機能性パンの開発研究 豆類時報 90,12-17頁 (単著) 2018/03
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7.
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著書
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グルテンフリーベーカリー食品、その仕込と加工(1) New Food Industry 60(2),62-68頁 (共著) 2018/02
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8.
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著書
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グルテンフリー食品用の各種素材(3) New Food Industry 59(11),38-40頁 (共著) 2017/11
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9.
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著書
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グルテン不耐性,セリアック病,および小麦アレルギー New Food Industry 59(12),1-9頁 (共著) 2017/11
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10.
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著書
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グルテンフリー食品用の各種素材(2) New Food Industry 59(10),35-42頁 (共著) 2017/10
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11.
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著書
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「食べ物と健康 食品学・食品機能学・食品加工学」第3版 182-194頁 (共著) 2017/02
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12.
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著書
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『栄養化学イラストレイテッド 基礎栄養学』第3版 39-67頁 (共著) 2016/12
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13.
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著書
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『栄養化学イラストレイテッド演習版 基礎栄養学ノート』第3版 39-69頁 (共著) 2016/12
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14.
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著書
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食品学実験・実習 ー 食品分析・食品加工・食品鑑別・食の安全 ー 19,27,36-39,41-43,51-54,138-139頁 (共著) 2015/09
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15.
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著書
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食事療法のための基本の生化学&栄養学「水溶性ビタミン」 糖尿病ケア 7月号 49-53頁 (共著) 2015/07
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16.
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著書
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「食べ物と健康 食品学・食品機能学・食品加工学」第2版 211-223頁 (共著) 2012/03
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17.
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著書
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「食品学実験―基礎から応用まで―」 17,25,26,34-37,40-43,50-54,32,33頁 (共著) 2007/10
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18.
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著書
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「食の安全」 Is it safe to eat. 117-153, 155-170, 185-192頁 (共著) 2006/10
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19.
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論文
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Role of alginate in the mechanism by which brown seaweed Saccharina japonica intake alleviates an increase in blood pressure in 2-kidney, 1-clip renovascular hypertensive rats. 44(1),pp.72-82 (共著) 2021/11
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20.
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論文
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Impact of orally-administered oligosaccharides in a murine model of food allergy. Journal of Functional Foods 85 (共著) 2021/10
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21.
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論文
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Convenient preparation of an antigenic oligosaccharide from white kidney bean powder: A useful plant oligosaccharide for synthesis of immunoactive glycopolymer. International Journal of Biological Macromolecules 153(15),1016-1023頁 (共著) 2020/06
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22.
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論文
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Synthesis and preliminary evaluation of a neoglycopolymer carrying multivalent N-glycopeptide units, International Journal of Biological Macromolecules. International Journal of Biological Macromolecules 147(15),1294-1300頁 (共著) 2020/03
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23.
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論文
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Synthesis of a novel glycopolymer carrying multivalent plant antigenic N-glycans. Glycoconjugate Journal 32(5),193頁 (共著) 2015/09
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24.
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論文
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Large-scale preparation of glycopeptides harboring the TF-antigen unit from royal jelly. Biosci. Biotech. Biochem. 782(2),276-278頁 (共著) 2014/05
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25.
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論文
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Large-Scale Preparation of Asn-Glycopeptide Carrying Structurally Homologous Antigenic N-Glycan. Biosci. Biotechnol. Biochem. 77(6),1269-1274頁 (共著) 2013/06
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26.
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論文
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Structural features of N-glycans of seaweed glycoproteins:
Predominant occurrence of high-mannose type N-glycans in marine plants. Biosci. Biotechnol. Biochem. 76(10),1996-1998頁 (共著) 2012/07
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27.
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論文
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N-glycans linked to glycoproteins in Japanese edible beans(Zatsu-mame):Natural resoueces for bioactive oligossaccharides. Biosci. Biotech. Biochem. 75(1),155-158頁 (共著) 2011/01
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28.
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論文
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Structural features and Immunological activity of N-glycans of seaweed glyco- proteins. Glycoconjugate Journal 28(5) (共著) 2011
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29.
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論文
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Indentification of royal jelly glycoprotein that carries unique complex type N-glycans harboring T-antigen(Galβ1-3GalNAc)unit. Biosci. Biotechnol. Biochem. 74(10),2148-2150頁 (共著) 2010/10
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30.
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論文
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Intracellular and extracellular free N-glycans produced by plant cells: Occurrence of unusual plant complex-type free N-glycans in extracellular speces. J. Biocem. 148(6),681-692頁 (共著) 2010/09
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31.
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論文
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Salt-adaptation of tabacco BY2 cells induces change in glycoform of N-glycans: Enhancement of exo- and endo-glycosidase activities by salt-adaptation. Biosci. Biotechnol. Biochem. 72(2),514-522頁 (共著) 2008/02
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32.
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論文
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Identification of royal jelly glycoprotein bearing N-glycans with T-antigen unit. Glycoconjugate Journal 24 (共著) 2007
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33.
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論文
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Processing pathway of N-glycan with T-antigen in Apis mellifera: Structural features of N-glycans synthesized in Apis mellifera. Glycoconjugate Journal 24 (共著) 2007
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34.
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論文
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Tumor antigen occurs in N-glycan of royal jelly glycoproteins:Honeybee cells synthesize T-antigen unit in N-glycan moiety Biosci. Biotechnol. Biochem. 70(10),2583-2587頁 (共著) 2006/10
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35.
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論文
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Glycoform analysis of Japanese cedar pollen allergen, Cry J l. Biosci. Biotechnol. Biochem. 69(9),1700-1705頁 (共著) 2005/09
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36.
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論文
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Role of major carbohydrates on Cry j1, the major allergen of Cryptomeria japonica. Glycoconjugate Journal 22 (共著) 2005
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37.
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論文
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Purification and characterization and characterization of a Co(Ⅱ)-sensitive α-mannosidase from Ginkgo biloba seeds. Biosci. Biotechnol. Biochem. 68(12),2547-2556頁 (共著) 2004/12
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38.
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論文
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Role of major oligo-saccharides on Cryjl in human immunoglobulin E and T cell responses. Clin. Exp. Allergy 34,770-778頁 (共著) 2004/05
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39.
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論文
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Structural features of N-glycans linked to Glycoproteins from oil palm pollem, allergenic pollen. Biosci. Biotechnol. Biochem. 67(10),2232-2239頁 (共著) 2003/10
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40.
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論文
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350 kDa Royal jelly glycoprotein(Apisin), which stimulates proliferation of human monocyte, bears the β 1-3 galactosylated N-glycan: Analysis of the N-glycosylation site. Biosci. Biotechnol. Biochem. 67(9),2055-2058頁 (共著) 2003/09
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41.
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論文
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First evidence for occurrence of Gal β1-3GlcNAc β1-4Man unit in N-glycans of insect glycoprotein: β1-3Gal and β1-4 GlcNAc transferases are involved in N-glycan processing of royal jelly glycoproteins. Biosci. Biutechnol. Biochem. 67(8),1852-1856頁 (共著) 2003/08
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42.
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論文
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Antiviral activity of a hot water extract of black soy been against a human respiratory. Biosci. Biotechnol. Biochem 67(5),1071-1079頁 (共著) 2003/06
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43.
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論文
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Functional Analysis of High-mannose Type N-Glycan of Jack bean α-mannosidase. Glycoconjugate Journal 20 (共著) 2003
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44.
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論文
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Occurrence of GalNAc β1-4 GlcNAc Unit in N-glycan of Royal Jelly glycoprotein. Biosci. Biotechnol. Biochem. 66(9),1985-1989頁 (共著) 2002/09
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45.
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論文
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Purification and characterization on 31-kDa palm pollen Glycoprotein (Ela g Bd 31K),which is recognized by IgE from palm pollinosis patoents. Biosci. Biotechnol. Biochem. 66(4),820-827頁 (共著) 2002/04
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46.
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論文
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Subcellular Localization of endo-β-N-acetyl-glucosaminidase and high-mannose and type free N-glycans in plant cell. Biosci. Biophys. Acta. 1570(1),38-46頁 (共著) 2002/02
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47.
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論文
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N-Linked oligosaccharides of glycoproteins from allergenic Gnkgo biloba pollen. Biosci. Biotechnol. Biochem. 65(9),2001-2006頁 (共著) 2000/09
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48.
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論文
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Structural Features of N-Glycans Linked to Royal Jelly Glycoproteins: Structures of high-mannose type, hybrid type, and biantennary type glycans. Biosci. Biotechnol. Biochem. 64(10),2109-2120頁 (共著) 2000
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49.
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論文
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ドジョウ体表粘質物から分離したKDN含有糖たんぱく質の性質と構造 博士論文(鹿児島大学) (単著) 1995/03
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50.
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論文
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Charactarization of a deaminated neuraminic acid-containing glyco-protain from the skin mucus of the loach, Misgurnus anguillicaudatus. J. Biol. Chem. 269,32138-32143頁 (共著) 1994/12
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51.
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論文
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A novel sialidase capable of cleaving 3-deoxy-D-glycero-D-galacto-2-nonulosonic acid(KDN). Arch. Biochem. Biophys. 310(1),243-246頁 (共著) 1994/04
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52.
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論文
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ウナギ体表粘質物から分離したKDN含有糖タンパク質の性質と構造 修士論文(熊本大学) (単著) 1992/03
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53.
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その他
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中高年女性の美と健康に!―ローヤルゼリー― 茶の間(月間)6月号 (単著) 2012/06
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54.
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その他
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”豆粉”で栄養豊富 -パンやクッキー、うどんを開発 (単著) 2010/11
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55.
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その他
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低利用資源の栄養価値を見直す -ナルトビエイの調理法研究- (単著) 2009/09
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56.
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その他
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低利用資源の栄養価値を見直す -古代人の知恵に学ぶ「海藻」- (単著) 2009/08
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57.
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その他
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低利用資源の栄養価値を見直す -現代人の健康救う「雑豆」- (単著) 2009/07
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10件表示
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全件表示(57件)
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■ 受賞学術賞
1.
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2006/03
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Bioscience,Biotechnology,and Biochemistry誌 2005年度 論文賞受賞(共著)
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■ 所属学会
1.
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1991/09~
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日本農芸化学会
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2.
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2000/10~
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日本栄養・食糧学会
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3.
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2003/04~
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日本栄養改善学会
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4.
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2014/04~
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日本穀物科学研究会
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5.
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2016/02~
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∟ 理事
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6.
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2016/09~
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日本家政学会
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7.
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2021/04~
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∟ 関西支部兵庫地区幹事
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■ 学歴
1.
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1986/04~1990/03
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熊本女子大学(熊本県立大学) 生活科学部 食物栄養学科 卒業 学士
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2.
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1990/04~1992/03
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熊本大学 教育学研究科 教科教育 修士課程修了 修士
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3.
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1992/04~1995/03
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鹿児島大学 連合農学研究科 生物資源利用科学専攻 博士課程修了 博士
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4.
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1999/07~2000/09
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岡山大学 農学部 総合農業科学科(研究生)
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■ 職歴
1.
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1997/12~2001/01
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ノートルダム清心女子大学 人間科学部食品栄養学科 非常勤講師(特別講義)
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2.
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2000/10~2002/03
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岡山大学大学院 自然科学研究科 講師(中核的研究機関研究員)
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3.
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2002/04~2006/03
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くらしき作陽大学 食文化学部フードシステム学科 講師
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4.
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2002/09~2002/10
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英国オックスフォード(Oxford)大学 糖鎖生物学研究所 招聘研究員
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5.
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2006/04~2010/03
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くらしき作陽大学 食文化学部 栄養学科 講師
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6.
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2010/04~2013/03
|
くらしき作陽大学 食文化学部 栄養学科 准教授
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7.
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2013/04~2020/03
|
神戸女子大学 家政学部 管理栄養士養成課程 准教授
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8.
|
2020/04~
|
神戸女子大学 家政学部 管理栄養士養成課程 教授
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■ 科研費研究者番号
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